با توجه به شیوع «ویروس کرونا» و تعطیلی آزمونهای بینالمللی تافل، آیلتس و … در این مطلب سعی شده از تنها راهحل ممکن، «آزمون دولینگو» برای داوطلبین صحبت کنیم.
با شیوع ویروس کرونا در کشور، بسیاری از فعالیتهای گروهی در کشور به تعویق افتاد. از آزمون دکترا گرفته تا آزمونهای استخدامی، تمامی آزمونهای داخلی کشور لغو و به زمانهای دیگری موکول شدند. علاوهبر این آزمونهای بینالمللی زبان نیز همگی تا تاریخ ۱۵ فروردین سال ۹۹ به تعویق افتادهاند. بعید هم نیست با توجه به عدم مهار کرونا در روزهای سپری شده، برگزاری آزمونهای آیلتس، تافل، GRE و … باز هم به تعویق بیفتد.
با توجه به اینکه اخرین فرصت اقدام برای پذیرش بسیاری از دانشگاهها به اتمام رسیده، در حال حاضر دوران اوج درخواست برای آزمون نیست ولی باز هم بسیاری از داوطلبین نیاز به دریافت نمره برای ارائه به دانشگاهها، مشاغل و اداره مهاجرت کشورهای مختلف هستند.
متاسفانه در حال حاضر امکان برگزاری آزمون وجود ندارد و با توجه به سیاستهای پیشگیری از کرونا در سایر کشورها، عملا داوطلبین شانسی هم برای کسب نمره در کشورهای همسایه ندارند. لذا، تنها گزینهی در دسترس در حال حاضر آزمون دولینگو (Duolingo) است.
آزمون Duolingo چیست؟
آزمون Duolingo (دولینگو)، یک آزمون بین المللی زبان انگلیسی است که به صورت آنلاین برگزار میشود. مزایای این آزمون عبارتست از:
- آزمون در هر زمان و هر مکانی با دسترسی به اینترنت قابل انجام است
- مدت زمان آزمون نسبت به دیگر آزمونهای زبان بسیار کم است. تنها 1 ساعت آزمون به طول میانجامد
- اعلام نتیجهی آزمون 2 روز بعد از انجام آزمون
- هزینهی آزمون در مقایسه با دیگر آزمونهای زبان بسیار کمتر است و تنها 49 دلار است که با استفاده از سایتهای پرداخت آنلاین میتوان هزینهی آزمون را پرداخت کرد.
- امکان ارسال کارنامه برای دانشگاههای مختلف بدون نیاز به هزینهی اضافی
آزمون Duolingo برای کدام موسسات و دانشگاهها معتبر است؟
نمرهی آزمون Duolingo برای بیش از 500 دانشگاه و کالج در سراسر جهان معتبر است. اما به عنوان مثال این آزمون مورد تایید دانشگاههای کشور استرالیا نیست. به همین دلیل بهتر است تا داوطلبین پیش از ثبت نام آزمون، سری به لیست دانشگاههایی که آزمون دولینگو را قبول دارند بزنند و با جستجو کردن نام دانشگاه مقصد خود، مورد تایید بودن آزمون را برای آن دانشگاه تحقیق کنند.
نحوه نمرهدهی آزمون Duolingo
آزمون دولینگو دارای حداکثر نمره 160 است و براساس نمرهی کسب شده داوطلب در محدودههای مختلف توانایی فرد را به صورت زیر دسته بندی میکند.
- نمره بین 10 تا 55: اطلاعات بسیار پایهای از زبان انگلیسی و درک محدود از آن
- نمره بین 60 تا 85: توانایی درک اطلاعات اصلی در مکالمه و متون روزمره مثل کار و تحصیل
- نمره بین 90 تا 115: توانایی برقراری ارتباط و درک اکثر موضوعات حتی مطالب نا آشنا
- نمره بین 120 تا 160: تسلط بر زبان انگلیسی مکتوب و مکالمات محاورهای روزمره و قابلیت استفاده زبان انگلیسی با تسلط کامل
نحوه برگزاری آزمون Duolingo
آزمون کاملا به صورت آنلاین برگزار میشود. در ابتدای آزمون فهرست موارد موردنیاز برای شروع آزمون نمایش داده میشود. این فهرست شامل پاسپورت، محیط ارام با نور مناسب، 60 دقیقه زمان آزاد، دسترسی به اینترنت و یک کامپیوتر است. پس از آن میکروفون و هدفون داوطلب بررسی میشود تا برای آزمون همه چیز آماده و مهیا باشد. سپس داوطلب باید اطلاعات شخصی خود را وارد کند و پاسپورت خود را در برابر دوربین قرار دهد تا بررسی شود.
پس از اینکه اطلاعات شخصی داوطلب از او گرفته شد، قوانین آزمون به او اعلام میشود:
- داوطلب نباید به هیچ عنوان از جلوی دوربین کنار برود.
- نباید گوشهای خود را بپوشاند و در طول آزمون باید گوشهای او دیده شود.
- داوطلب نباید سر خود را از جلوی دوربین بچرخاند و به اطراف نگاه کند.
- در صورتی که در طول فرایند آزمون، صفحهی آزمون از حالت تمام صفحه (Full Screen) خارج شود آزمون تصحیح نخواهد شد.
- در صورت صحبت کردن با هر فرد دیگر در طول آزمون، آزمون تصحیح نخواهد شد.
- در صورتی که شخص دیگری در دوربین دیده شود آزمون تصحیح نخواهد شد.
- یادداشت برداری و استفاده از موبایل نیز در طول آزمون ممنوع است.
آزمون 25 تا 35 دقیقه زمان میبرد و یک شخص پس از اتمام آزمون ویدئوی ضبط شده را بررسی و تصحیح میکند. آزمون شامل پر کردن جاهای خالی، خواندن یک متن، نوشتن و صحبت کردن دربارهی موضوعات مختلف و همچنین گوش کردن و انتخاب کلمات گفته شده میشود.
آزمون در مقایسه با آزمونهای دیگر زبان انگلیسی مثل آیلتس و تافل بسیار سادهتر است و در مدت زمان خیلی کمی هم نتیحهی آزمون به داوطلبان اعلام میشود. اما مشکل اصلی این است که بسیاری از دانشگاهها نمرهی آزمون دولینگو را به رسمیت نمیشناسند. اگر چه که آزمون مورد پذیرش برخی از دانشگاههای معتبر مثل دانشگاه کونکوردیا و کلگری در کانادا است ولی با توجه به شرایط فعلی احتمال پذیرش از دانشگاههای دیگر نیز میرود.